Top cele mai bune aparate foto compacte

dimensiuni-foto
Dimensiuni foto – ce dimensiuni trebuie sa folosesti
25 aprilie 2015
Despre aparatul foto sau camera de fotografiat
Despre aparatul de fotografiat
26 aprilie 2015
cele mai bune aparate foto compacte

                                                   Top cele mai bune aparate foto compacte

Acest tip de aparate ofera o multitudine de avantaje. Au dimensiuni reduse si sunt usoare, fapt ce le face usor de manevrat. Nu sunt pretentioase si au un pret accesibil, considerabil mai mic decat cel al aparatelor de tip compact sistem. Sunt potrivite atat pentru fotografii profesionisti, cat si pentru cei amatori.

Canon PowerShot s120

Este descendentul lui s110 si este prevazut cu un senzor mai mare. Are o rezolutie de 12 megapixeli si un obiectiv luminos(F1.8). Este ideal pentru fotografii de seara, zi sau pentru cele de interior. Inelul de control din jurul obiectivului poate ajuta la compensarea expunerii, la reglarea contrastelor si a balasului de alb. Functioneaza bine in conditii de lumina slaba.

Sony Cyber-shot HX60/HX60V

Este ideal pentru cei care iubesc fotografia de calatorie si vine cu imbunatatiri, comparativ cu predecesorul sau, Sony HX50. Este dotat cu un senzor BSI-CMOS, cu 20,4 megapixeli. Procesorul Bionz X este rapid si foarte performant. Are un zoom de 30x. Varianta HX60V este prevazuta cu Wi-Fi, NFC si GPS. Poate fotografia pana la 10 cadre pe secunda. Bateria are autonomie pentru 380 de fotografii.

Nikon Coolpix P340

A fost lansat in ianuarie 2014. Are o rezolutie de 12 megapixeli. Are o autonomie a bateriei de 220 de cadre. Este dotat cu un inel de control la baza obiectivului si Wi-Fi integrat. Este un aparat compact premium. Focusul manual este asistat. Meniul este in limba romana. Este prevazut cu un sistem de reducere a vibratiilor care combate efectul tremuratului aparatului foto. Acest fapt il face ideal pentru realizarea fotografiilor dintr-un vehicul aflat in miscare.

Sony RX100

Sony RX100 a fost lansat in 2012 si a fost desemnat ’’Cel mai bun aparat foto compact intre 2012 si 2013 ‘’ de catre Asociatia Europeana de Imagine si Sunet. Senzorul mare, de tip CMOS, garanteaza o cantitate mai mare de lumina captata si un nivel redus al zgomotului. Are o rezolutie de 20.2 megapixeli. Este prevazut cu obiectiv Carl Zeiss Vario-Sonnar T* (T-star), luminos, cu F intre 1.8 (wide) si 4.9 (tele). Dispune de stabilizarea imaginii, atat in cazul fotografiilor cat si in cazul filmelor.

Nikon Coolpix S9700

Are un design elegant si dispune de un zoom optic de 30x. Functia Dynamic Fine Zoom ajuta extinderea acestuia pana la 60x. Permite inregistrarea filmelor full HD si realizarea portretelor perfecte. Ecranul OLED de 7,5 cm/3 inci permite o retusare cosmetica avansata a acestora. Este dotat cu un sistem hibrid pe cinci axe de reducere a vibratiilor. Fotografierea continua de mare viteza si precizie va garanteaza ca nu veti pierde nici un cadru important.

Olympus XZ-2

Este urmasul aparatului XZ-1, care a fost premiat in 2011. Aparut pe piata in 2012, vine cu imbunatatiri fata de predecesorul sau. Consuma mai putin, gratie senzorului nou. Are ecran rabatabil, util in fotografierea sau filmarea de sus ori de jos. Este prevazut cu filtru ND, senzor cu diagonal 1/1.7 inch. Este perfect pentru fotografii de familie, animale de casa, copii, sport, portrete, arhitectura, peisaje, city-break.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *