Nudul in fotografie

cand-inlocuim-cardul-foto
Cand inlocuim cardul foto
1 aprilie 2013
cele-mai-bune-aparate-foto-top-tipa
Cele mai bune aparate foto – top TIPA
1 iunie 2013
fotografia-nud

Nudul in fotografie

Conform dicționarului, nudul reprezintă o categorie a artelor plastice, mai exact o operă de artă. Corpul uman, în special cel feminin a provocat întotdeauna imaginația artiștilor plastici și mai recent a fotografilor. El atrage vizual datorită formelor, armoniei și estiticii acestor corpuri, fiind sintetizat astfel un simbol al vieții.

Nudul in fotografie – categorii:

–         Nudul artistic

–         Fotografia glamour – reprezintă sensibilitatea și farmecul persoanei

–         Fotografia erotică – sunt realizate pentru a trezi dorințe sexuale

–         Forografia pornografică – reprezintă obscenitate

Fotograful modern trebuie prin lucrările sale să-și definească foarte bine intențiile sale de reprezentare a goliciunii. Prin acest tip de fotografie, artistul fotograf trebuie să scoată în evidență esența vieții sugerată de feminitate și masculinitate. Nu este necesar ca întreg corpul să fie gol, putând fi parțial acoperit din motive etice și estetice. S-a constatat că fotografiile cu persoane semi-dezbrăcate duc senzația privitorului spre erotism, pe când un corp gol calmează instinctele, concentrând imaginația la formă și armonia ei.

Spunem despre cineva că arată „sexy” chiar dacă nu îi vedem sexul, deoarece ne referim la porsoană ca fiind fermecătoare și seducătoare. Dacă sexul este accentuat atunci lucrarea alunecă spre erotism.

Ideea de “frumusețe” depinde de timp și modă. Până la sfârșitul sec. XIX, corpul feminin reprezentat de pictori era voluptos deoarece se considera că femeia trebuie să facă față provocărilor grele din fiecare zi.

În  zilele noastre situația s-a schimbat, preferințele orientându-se spre persoanele care fac fitness și țin diete.

Modelele pe care dorim să le reprezentăm prin fotografie sau pictură trebuie să fie educate, inteligente și răbdătoare.

Se naște însă o confruntare între femeia modernă obișnuită și top modelele din media, greu de atins. Subconștient toate își doresc o confruntare pentru că seducția nu depinde de standardele impuse de agențiile de modeling sau concursurile de frumusețe. Femeile care pozează, dobândesc mai multă încredere în sine pentru că au avut oportunitatea să se compare cu alte standarde.

Aceste tipuri de reprezentări fotografice sunt folosite de agențiile de publicitate și companii pentru a determina clientul să cumpere stimulându-i zona afectivă și emoțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *