Las` că iesă în fotoșop

sony wvil
Sony WVIL
19 iulie 2013
cel-mai-bun-aparat-foto-pana-in-300-lei
Cel mai bun aparat foto compact pana in 300 lei
30 iulie 2013
fotosdfvasdgvas

Am fost deunăzi să fotografiez interiorul unui apartament pentru un designer de interioare. Nimic neobișnuit, am început subtil să fotografiez cu permisiunea proprietarului de a mai lua din lucrurile care nu aveau ce ce căuta în cadru. Multe lucruri nu erau de aranjat pentru că deja era curat și aranjat, doar o telecomandă, o sticlă de apă și alte chestii puse ici-colo. La un moment dat când am cerut permisiunea să mut o pereche de căști a venit și replica pe o aud se pare, din ce în ce mai frecvent: „Las` că iesă în fotoșop”.

Ei bine, exact această replică mi-a fost plasată acum 1 lună de zile, la un botez. Analitic de fire cum sunt, mi-am zis să analizez ce determină asemenea reacții. Ce observ odată cu această replică este un zâmbet cu tentă de rânjet. Pesemne că individul, după ce a transmis această pseudo-întrebare, așteaptă o reacție, un răspuns care să-i dumirească întrebările pe care și le pune despre tine ca fotograf. Bănuiesc că din replica pe care i-o dai imediat, el ar putea să-și facă o idee despre cât de bun ești ca fotograf. Zic asta pentru că un necunoscător care vede un fotograf, nu poate să emită o parere despre el, decât dacă în mintea lui nu se decuplează această reacție când vede un ditamai teleobiectiv de jumătate de metru. Altminteri nu înteleg sensul acestei întrebări, pentru că aici nu e ca atunci când urci la cineva în mașină și tu de alături îl miroși căt de bun este, după cum bagă în viteză.

Poate odată cu această întrebare, individul își spune în gând: „Acuma ți-am zis-o, știu eu cum sunteți voi, că am auzit eu de fotoșopu` ăla.” El, știe că există acuma computere dalea care fac orice. Pui poza făcută fără să te uiți prin vizor și ți-o scoate pe Gioconda desfăcută la primul nasture, doar cu un singur buton pe care îl apeși așa la mișto. De unde să știe el, că post-procesarea necesită mult mai mult timp, destul de multe cunoștințe și implicit costă mai mulți bani. Pentru el, evaluatorul tău neautorizat, această replică cu pretenție de reacție este ca și atunci când odată urcat în tramvai, vine omulețul acela semi-dezvoltat și-ți cere biletul la control. O să mă gândesc la o replică pe măsura, ceva de genul „hasta la vista, baby”.

Până atunci, aștept părerile tale despre ce crezi că determină aceste reacții și de ce nu, poate coacem împreună o replică pe măsură.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita de butonul like & share on facebook.

Te salut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *