Cum sa faci fotografii reusite de craciun

cum-aleg-camera-foto
Cum sa-ti alegi aparatul foto?
11 ianuarie 2013
fotografia-de-craciun

Cum sa faci fotografii reusite de craciun

Pentru ca de azi s-au pornit decoratiunile de craciun, facebook-ul va fi invadat cu poze si in consecinta declar deschis sezonul de facut fotografii la mall-uri, in oras, alaturi de: brazi impodobiti, spiridusi, Mos Craciun, cadouri, beculete, luminite, Rudolf, om de zapada, globuri, figurine cu personaje sfinte, si alte asemenea…

Pentru ca pozele postate sa iasa cat mai bine, incearcati sa face-ti pozele fara blitz, daca este lumina suficienta. Blitul va estompa culorile si luminitele frumoase!

Alte variante va ofera fiecare aparat foto in parte in functie de model. Verifica modurile presetate ale aparatului si incearca sa te joci cu acestea. Multe din ele au deja mod de fotografiere pentru indoor sau pentru lumanari, party, etc. Fa probe inainte, cunoaste-ti aparatul! In general aparatul mai dispune de modul night, without flash, inside, etc ….

Asa cum spuneam, folosirea blitului nu este tocmai o idee foarte buna pentru ca luminile mici ale bradului de pilda nu se vor vedea. Mai poti incerca in modul manual. Daca aparatul tau iti permite modul manual, seteaza ISO la valori 400 sau 800. Apoi, pentru ca pozele sa nu iasa miscate, nu cobora timpul de expunere sub 1/50. Incearca cu valori intre 1/50 si 1/100. Daca aparatul permite, regleaza si diafragma aparatului cat mai deschis in functie de lumina. Fa un test si uita-te pe monitor daca a iesit bine fotografia. Joaca-te din diafragma sau daca nu poti, din valorile ISO a caror valoare poti sa o cresti pana cand vezi ca fotografia nu are mult zgomot de imagine. Testeaza si nu uita, citeste manualul aparatului foto. Acolo vei invata lucruri pretioase despre fiecare aparat in parte.

Spor! Ho ho ho!

Cum sa faci fotografii reusite de craciun - claudiupojarvechi.tk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *