Carti de fotografie

Despre aparatul foto sau camera de fotografiat
Despre aparatul de fotografiat
26 aprilie 2015
Salut lume!
25 iulie 2016
carti-de-fotografie

Este evident faptul ca un fotograf trebuie sa citeasca cat mai multe carti de fotografie. Pe langa asta este esential sa privim alte fotografii ale marilor fotografi. Toate aceste doua, dublat de exercitiu cu aparatul in mana, ne pot duce spre rezultate bune in fotografie. Practic este ca un scaun cu trei picioare, daca unul din ele lipseste, lucrurile nu merg tocmai cum ne-am dori. Cana am facut primul curs de fotografie, fotograful ne spunea ca trebuie sa citim minim 10 carti groase si fara ilustratii despre fotografie, pentru a incepe sa intelegem cat de cat arta fotografica. Nu s-a inselat, chiar dupa ce au trecut cativa ani, pot sa confirm ca ceea ce a spus este cat se poate de adevarat.

Carti de fotografie sunt multe, marea lor majoritate fiind scrise de autori straini pentru ca la noi fotografia nu a avut o scoala puternica. Si nu a avut o scoala puternica pentru ca nici fotografi de renume nu prea au fost. Acum insa nu mai este asa, cu totii avem acces la o camera foto buna, ce ne lipseste este doar cititul si practica. Si ca sa nu uit ceva, te invit sa intri pe site-ul MagnumPhotos.com unde ai o resura importanta. Poti sa vezi fotografiile celor mai buni fotografi din lume pentru a vedea cum au incadrat ei scenele si cum au inteles ei aceasta minunata arta.

Revenind la carti, vreau sa-ti marturisesc ca o carte care imi place mult si care o consider utila pentru oricine indiferent daca are sau nu treaba cu fotografia, este cartea Ochiul Fotografului de Michael Freeman. Am citit-o si mi se pare incarcata cu multa informatie de calitate. Mai mult decat atat, este si cu fotografii exceptionale. Se merita sa cumperi cartea pentru ca printul este excelent la fel si designul cartii.

Ca sa raman tot la Michael Freeman, recomand si cartea Lumina si Iluminare. Alta carte buna este Compozitia de acelasi autor. Dupa ce vei lua una din cartile acestea, te asigur ca le vei lua pe toate si le vei pune la loc de cinste in biblioteca ta. Alte carti bune am citit in limba engleza, carti vechi care nu se mai gasesc pe piata si erau din era cand lumea filmului facea legea peste tot. Sunt foarte bune si acelea pentru ca in esenta fotografia a ramas aproximativ la fel. Dupa ce citesti aceste carti care sunt sa zic asa baza, si dupa ce vezi ce fac marii artisti in fotografie, o sa alegi un drum separat si o sa te specializezi pe un domeniu anume. Atunci o sa citesti carti, inca 10 carti despre domeniul respectiv si cu siguranta efectele se vor vedea. Pe f64 gasesti carti despre fotografie cam despre fiecare domeniu, nu o sa insir carti pentru ca este la indemana oricum sa caute si plus de asta gasim review-uri despre carti.

Daca ai citit sau stii o carte buna in domeniu as fi bucuros sa lasi un comentariu pentru a vedea si noi, poate citim si noi recomandarile tale. Lumina buna!

1 Comment

  1. Stefan spune:

    Frumos articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *