Cartea Ochiul fotografului de Michael Freeman – Design si compozitie

accesorii-foto-(2)
Accesorii foto de care ai nevoie dupa ce ai cumparat primul tau DSLR
16 ianuarie 2014
Nikon-D3300
Nikon D3300 – noul entry-level de la Nikon a ajuns in stoc
16 februarie 2014
ochiul-fotografului-review

 Ochiul fotografului de Michael Freeman

 

Am gasit cartea Ochiul fotografului pentru prima oara in librarie. Cand eram student obisnuiam sa merg la Carturesti si sa rasfoiesc carti de fotografie si design. O fac si acum. Imi comand un ceai si ma las invaluit de cunoasterea din carti. Mirosul si gustul ceaiului, alaturi de rasfoitul cartilor imi implinesc toate cele cinci simturi pe deplim. Acolo nu ai cum sa stai incruntat sau ingrijorat. Este pur si simplu o eliberare din cotidian.

Revenind la cartea Ochiul Fotografului, trebuie sa-ti marturisesc stimate cititorule, ca este cartea de fotografie la care m-am gandit cel mai mult dealungul anilor. Dintre toate cartile pe care le-am studiat, aceasta este o carte pe care atunci cand am deschis-o, m-a impresionat din prima clipa. Calitatea informatiilor din ea sunt nepretuite. O simpla cautare pe Google iti poate spune cine este autorul cartii. Daca m-ai trezi brusc din somn si m-ai intreba care e cea mai buna carte pe care as recomanda-o, aceasta ar fi.

Ochiul fotografului – este o carte pe care trebuie sa o ai chiar daca detii doar un compact sau esti fotograf experiementat. Iti recomand sa o ai pentru tine chiar daca doar iti place sa privesti fotografii. O sa gasesti in carte fotografii exceptionale. Dimensiunea si forma patrata o face sa para un album, ceea ce si este de fapt intr-o anumita masura. Este pe jumatate un album cu fotografii superbe iar pe de cealalta parte, o oaza de cunoastere despre „Compozitie si design pentru cele mai bune fotografii”.

Am sa fac urmatoarea chestie. Exact ce am facut pentru prima data, cand am deschis cartea asta. O sa deschid la intamplare cartea si o sa fac o fotocopie a unui fragment de pe pagina. Voi deschide carte Ochiul fotografului de doua ori. Sper ca domnul Michael Freeman sa nu se supere pe mine.  🙂

Ochiul-fotografului---Michael-Freeman-review

Ochiul-fotografului---Michael-Freeman

Stim ca de ceva vreme multi citesc pe ebook-uri sau chiar pe calculator, laptop telefon sau tableta. E mai ieftin sa cumperi carti in format electronic, evident. Fiind o carte de fotografie, pierzi mult din calitatea imaginilor printate in carte, daca vrei sa o citesti pe un ecran, pentru ca de obicei monitoarele nu sunt calibrate si nu redau toate culorile. Nici nu se compara o fotografie printata cu una privita pe calculator, e altceva. In schimb cartea Ochiul fotografului este printata in cel mai mic detaliu. Hartia din care este facuta, cat si tiparul sunt exceptionale.

Pretul cartii Ochiul fotografului este undeva in jur de 70 de lei. Un pret putin mai ridicat fata de pretul mediu al unei carti, insa crede-ma, isi merita fiecare banut. Foarte multe informatii din carte, nu ai sa le gasesti chiar daca vei cauta in cele mai adanci cotloane ale internetului. Si chiar daca sa presupunem ca ar exista, ti-ar lua ani intregi sa le descoperi. Timpul e important pentru toti nu?  Ochiul fotografului este o carte pe care trebuie sa o ai in biblioteca, o carte pe care cu siguranta o s-o recitesti, sau macar sa te uiti la fotografii.

Lectura placuta! 🙂

 

 

Multumesc anticipat pentru ca ai dat share acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *